Behandelingen

In deze tijd, waarin grootschalige centra een trend lijken te zijn, hebben wij er heel nadrukkelijk voor gekozen geen ‘behandelfabriek’ te zijn. De praktijk is relatief klein, en het aantal medewerkers is beperkt. Dit stelt ons in staat om u een persoonlijke benadering te bieden. Wij realiseren ons hoe belangrijk het kan zijn om vertrouwde gezichten te zien. Dit geldt in het bijzonder voor mensen voor wie het tandartsbezoek een stressvolle gebeurtenis is.

U kunt bij ons voor een breed scala aan services terecht:

  • Algemene Tandheelkunde
  • Mondhygiëne
  • Cosmetische Behandelingen
  • Kroon en Brugwerk
  • Professioneel Bleken van Tanden
  • Kindertandheelkunde
  • Preventie
  • Endodontie

Wij vinden het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het vak. Door tandartsen, mondhygiënisten en (preventie)assistenten worden regelmatig cursussen bezocht. Hierdoor blijft u verzekerd van kwalitatief hoogwaardige zorg die afgestemd is op de meest recente inzichten en technieken. Wilt u meer weten over ons en onze specialisaties neem gerust contact met ons op!

Professioneel bleken van tanden

Bij Tandheelkundig Centrum Meerndijk wordt het bleken met een ZOOM behandeling uitgevoerd door gediplomeerd personeel, zodat u verzekerd bent van een goede behandeling. Voorafgaand aan de behandeling bekijkt de tandarts of een bleekbehandeling mogelijk is. Niet ieder gebit komt in aanmerking voor een behandeling. Elementen zoals kronen, facings en vullingen kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling.

Voor het bleken van uw tanden met een ZOOM behandeling maken wij gebruik van het ZOOM systeem. Het is een technisch geavanceerd systeem; veilig, effectief en geeft snel resultaat. In ongeveer ander half uur worden uw tanden aanzienlijk witter. ZOOM werkt door middel van een gel die op uw tanden wordt aangebracht. Deze gel is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een speciaal ontworpen lamp. Deze twee elementen hebben een versterkend effect op elkaar in het afbreken van de verkleuringen op uw tanden.

De waterstofperoxide in de gel wordt geactiveerd door de lamp. Bij de afbraak van de waterstofperoxide komt zuurstof vrij die indringt in het tandglazuur en tandbeen. Dit zorgt er voor dat de moleculen die zorgen voor de verkleuring van uw tanden worden afgebroken. Uw tanden worden hierdoor niet aangetast en over het algemeen voelt u niks van de behandeling. In sommige situaties kan gevoeligheid optreden. Als u na het bleken van uw tanden enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden opvolgt, zullen uw tanden altijd lichter blijven dan ze waren. Voor een optimaal en blijvend resultaat kunt u het beste twee keer per dag poetsen en regelmatig flossen. Het gebruik van drank- en voedingsmiddelen die kleurstoffen bevatten, beïnvloeden de mate waarin het resultaat blijvend is.

Het bleken van tanden met behulp van het ZOOM systeem is, zoals uit diverse studies is gebleken, absoluut veilig. Het bleken wordt afgeraden voor kinderen onder de 13 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Mensen die gauw kokhalzen of benauwd worden, zullen wellicht moeite hebben met de behandeling.

Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen (PUVA-behandeling) of andere vormen van fotochemotherapie of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld met ZOOM. Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken (ongeacht of deze medicijnen met of zonder recept zijn verkregen en ongeacht of deze medicijnen al dan niet homeopatisch zijn), moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.

De kosten worden soms vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Wilt u meer weten over een bleekbehandeling of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact met ons opnemen.

Procedure Zoom behandeling

Het wordt aanbevolen de tanden goed te laten reinigen, voordat u aan de ZOOM behandeling begint.

Op de afgesproken dag en tijd wordt u bij ons verwacht, waar u zich meldt aan de balie. Doet u kleding aan waarin u zich prettig voelt, u moet minimaal een uur stil liggen.

Eerst worden uw lippen en tandvlees afgedekt, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn. Vervolgens wordt gel op uw tanden aangebracht die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in combinatie met de ZOOM lamp. Deze versterken elkaar in het afbreken van de vlekken en verkleuringen op uw tanden. Zodra de gel op uw tanden is aangebracht, wordt de lamp op de mondrefractor geplaatst. Dit duurt 15 minuten. Daarna wordt de oude gel verwijderd, nieuwe aangebracht en de lamp opnieuw geplaatst. Dit wordt in totaal drie keer herhaald.

De ZOOM procedure schrijft voor dat al het zachte weefsel in en rond de mond wordt beschermd. Degene die de behandeling uitvoert moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en weefsel wordt geïsoleerd. De patiënt moet tijdens de behandeling een speciale beschermingsbril dragen.

De behandeling is niet pijnlijk en kan zonder verdoving plaatsvinden. Sommige patiënten hebben tijdens de behandeling last van gevoelige tanden, speekselvorming of juist een droge mond. De ZOOM lamp geeft een minimale hoeveelheid warmte af wat meestal de oorzaak van het ongemak is. Heel af en toe voelt de patiënt direct na afloop van de behandeling lichte tintelingen die altijd vanzelf verdwijnen.

U mag na de behandeling direct naar huis. U dient de eerste 48 uur geen drank- en voedingsmiddelen te nuttigen die kleurstoffen bevatten (koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, chocolade, rode sauzen etc.) en niet roken.